Per Bolund invigde nytt bostadskoncept i Täby - Botello

Från vänster till höger, Per Bolund, bostadsminister (MP), Douglas Lindholm, VD Botello, Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad (M). Pressbild: Botello
Pressbilder: Botello
Pressbilder: Botello
Pressbilder: Botello

Per Bolund invigde nytt bostadskoncept i Täby Den första mars trädde den nya lagen som tillåter bygget av 30 kvm stora komplementbostadshus i kraft. I samband med det påbörjade Botello sin vision att bygga 10 000 nya bostäder inom tio år. Idag invigdes det första huset i Täby i Stockholm. Botellos bostadskoncept går ut på att hjälpa villaägare att bygga bostäder på sin egen mark och sedan hyra ut dem via Bostadsförmedlingen.

 

bild
Pressbild: Botello

 

– Vi har haft över 700 villaägare i Stockholmsområdet som har visat sitt intresse hittills. För oss är det en stark signal om att många vill vara med och göra skillnad, säger Douglas Lundholm, VD, Botello. Flera politiker var närvarande vid invigningen. Bland annat Per Bolund (MP) som varit drivande bakom den nya lagen och Stockholms bostadsborgarråd Dennis Wedin (M).

– Det här är ett innovativt koncept som bidrar till fler bostäder. Bostadsmarknaden behöver fler kreativa lösningar, särskilt i Stockholmsregionen där bostadsbristen är stor, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

 

 

Så fungerar Botello:

• Villaägaren investerar och arrenderar ut en del av sin tomt till Botello.

• Botello bygger ett nyckelfärdigt, högkvalitativt 30 kvm bostadshus på tomten och står för alla kostnader som uppkommer, allt jobb runt omkring och allt underhåll av bostaden.

• Botello tar tillsammans med Bostadsförmedlingen fram hyresgäster som uppfyller noggrant utvalda kriterier.

• Botello hyr sedan ut bostaden till hyresgästen och står för all administration.

• Villaägaren får en årlig intäkt av Botello för att hyra ut sin tomt, beroende på hur mycket villaägaren investerar kan denna uppgå till 95 000 kr per år.

• Efter en överenskommen tid, beroende på avtal med villaägaren, tillfaller sedan Botellohuset villaägaren som då äger fastigheten.