Nybyggnation i Björkhagen

Pressbild: Riksbyggen

I början av året öppnade Riksbyggen upp för försäljning av lägenheter i Brf Björkstigen i Björkhagen som beräknas stå klara för inflyttning innan sommaren 2026. Nu har Riksbyggens Brf Björkstigen i Björkhagen fått grönt ljus att få byggstartas. Huset, med närhet till Nackareservaten, rymmer 43 lägenheter mellan 1-5 rum och kök.

– Det är otroligt glädjande att se det stora intresset för Brf Björkstigen. Redan nu är hälften av lägenheterna sålda, vilket visar hur attraktivt området är. Med närheten till både natur och stad är det lätt att förstå varför så många vill bo här, säger LiseLott Nilsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Stockholm.

Huset, som kommer att ligga i korsningen Malmövägen/Ystadsvägen i ett mycket bra läge med närhet till tunnelbanan, byggs med inspiration från den befintliga bebyggelsen kännetecknad av 40- och 50-talets charmiga arkitektur men med en modern touch. Innergården erbjuder rekreation och gemenskap med grillplats, lekytor och växthus, skyddad av en skogsdunge.

- I Brf Björkstigen har vi haft ett stort fokus på att minska byggnadens klimatavtryck. Vi har valt material med lägre klimatpåverkan än de vi traditionellt byggt med, som till exempel klimatförbättrad betong. Vi har också använt en teknik i projekteringen som gett oss en effektiv förståelse för klimatavtryck, rumsutformning och val av byggmetoder, säger Mikael Olsson, projektchef på Riksbyggen Bostad i Stockholm.

Med Nackareservaten, löparslingor, badsjöar och Sörmlandsleden precis intill finns rika möjligheter till friluftsliv. På promenadavstånd ligger även Sicklaskogen, Hammarbybacken och Björkhagens golfbana. Samtidigt finns närheten till Södermalms kultur- och nöjesliv, med klubbar, restauranger och evenemangsområden som Globen och Tele2 inom bekvämt räckhåll.