Sveafastigheter utökar i Stockholm med 216 nya hyresrätter i Kista

Pressbild: Sveafastigheter

Sveafastigheter stärker sin närvaro i Stockholmsområdet genom att bygga 216 nya hyresrätter. När projektet är klart kommer bolaget att äga och förvalta över 3 900 hyresrätter i Stockholm-Mälardalen.

Sveafastigheter, ett av Sveriges största bostadsbolag, arbetar långsiktigt med att förvalta och utveckla hyresrätter i tillväxtområden. Idag togs det första spadtaget för ett nytt bostadsprojekt i Kista.

– Vi är glada att bidra med hållbara bostäder i det attraktiva området Kista Äng. Med denna byggstart utökar vi vårt utbud i Stockholmsområdet, där bostadsbehovet är stort. Det ligger i linje med vår strategi att fokusera på nybyggnation i Stockholm-Mälardalen, säger Erik Hävermark, vd på Sveafastigheter.

Projektet ingår i det växande området Kista Äng, som när det är färdigställt kommer att omfatta cirka 1 600 nya bostäder samt lokaler för att skapa en levande stadsdel. Sveafastigheters bidrag till projektet inkluderar 216 hyresrätter, med både små och stora lägenheter som passar människor i olika livsfaser. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Kista är viktigt för Stockholm, och utvecklingen av den nya stadsdelen Kista Äng bidrar till ett mer attraktivt och tryggt område. Det här projektet visar att både branschen och staden, trots lågkonjunkturen, tror på Kistas framtid, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm.

I bottenvåningarna av Sveafastigheters byggnad planeras lokaler för att skapa en levande miljö. Innergården kommer vara grönskande och erbjuda platser för vila samt lekplatser för barn i olika åldrar.

Den första inflyttningen i lägenheterna är planerad till 2026, och projektet förväntas ge ett årligt hyresvärde på cirka 35 miljoner kronor när det står klart.