Första spadtaget för Vallentunas nya vård- och omsorgsboende, Villa Kristineberg

Spadtag Villa Kristineberg. Pressbild: MVB

Idag togs det första spadtaget för Vallentunas nya vård- och omsorgsboende, Villa Kristineberg. Projektet, som utförs av MVB på uppdrag av Vectura Fastigheter, markerar starten på ett betydelsefullt tillskott till den växande stadsdelen Kristineberg. Boendet kommer att bestå av 60 specialanpassade lägenheter för personer med demenssjukdom, och spelar en viktig roll i Vallentunas satsning på framtidens vård och omsorg.

Erik Carmestedt, arbetschef på MVB Öst, uttryckte engagemanget i projektet:

– Som samhällsbyggare är vårt mål att skapa hälsosamma och trygga boenden för äldre. Genom Villa Kristineberg vill vi både förbättra livskvaliteten för de boende och skapa en trivsam arbetsmiljö för personalen. Vi ser fram emot att utveckla boendet tillsammans med Vectura, Vallentuna kommun och Lindbäcks.

Byggnaden, som kommer att ha fyra våningar, inkluderar 60 moderna lägenheter samt gemensamma utrymmen för måltider och social samvaro. Vardaga, en ledande aktör inom äldreomsorg, kommer att driva verksamheten och har utvecklat ett inredningskoncept som kombinerar funktionalitet och nordisk design för att skapa en trygg och hemtrevlig miljö för de boende.

Nils Resvik, projektutvecklingschef på Vectura Fastigheter, kommenterade:

– Det är fantastiskt att vi nu har börjat bygga. Villa Kristineberg blir en viktig del av den nya stadsdelen. Med naturen runt hörnet och en träfasad som smälter in i miljön, skapar vi ett hållbart boende för de äldre, i linje med områdets fokus på hållbarhet.

Kristineberg, som ligger nära Vallentuna centrum, genomgår en omfattande utveckling. I första etappen planeras cirka 800 bostäder, en förskola, centrumservice och vård- och omsorgsboendet. Den nya stadsdelen präglas av en stark hållbarhetsprofil där naturmaterial och grönområden står i centrum.

Johan Skog (M), kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna, lyfte fram vikten av projektet:

– Genom Villa Kristineberg förbättrar vi inte bara stadsdelen Kristineberg utan även hela Vallentunas äldreomsorg. Det kommer att erbjuda en fantastisk miljö för både boende och deras anhöriga.

Villa Kristineberg beräknas stå klart vid årsskiftet 2025/2026.