Fastighets AB Förvaltaren anställer Lotta Björklund som ny vd

Lotta Björklund vd Förvaltaren. Foto: Kristofer Lönnå

Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har utsett Lotta Björklund till ny vd. Hon kommer från sin nuvarande roll som vd för Mitthem, där hon varit sedan 2017, och tar med sig över 25 års erfarenhet från kommunala bostadsbolag till Förvaltaren.

Lotta Björklund är utbildad civilingenjör och har lett Mitthem, Sundsvalls kommunala bostadsbolag, sedan 2017. Med en gedigen bakgrund och omfattande erfarenhet inom allmännyttan kommer hon att bli en värdefull tillgång för Förvaltaren och Sundbyberg, enligt Bengt Fasth, styrelseordförande för Fastighets AB Förvaltaren, som uttrycker stor tillfredsställelse med rekryteringen.

Under de senaste åren har Förvaltaren intensifierat sitt hållbarhetsarbete inom miljö och sociala investeringar, och har ambitiösa framtidsplaner som stämmer väl överens med Lottas syn på det allmännyttiga uppdraget.

– Hyresrätten spelar en central roll för många i vårt samhälle, vilket gör allmännyttans arbete viktigare än någonsin. Jag brinner för att skapa möjligheter för människor och att förvalta och bygga nya bostäder. Jag ser nu fram emot att fortsätta detta arbete med Förvaltaren, säger Lotta Björklund.

Hon tillträder sin nya roll senast den 15 mars 2025. Fram till dess är Marcus Göpel, Förvaltarens fastighetsutvecklingschef, tillförordnad vd.