Patriams vinkelhus på Lilla Essingen: En hållbar framtid

unsplash

I den livliga stadsdelen Lilla Essingen i Stockholm utvecklas just nu ett nytt och spännande bostadsprojekt - Patriams vinkelhus. Med en stark betoning på hållbarhet och modern teknik, strävar detta projekt efter att inte bara erbjuda bekväma bostäder utan också bidra till en mer hållbar framtid.

Energieffektiva elsystem

Ett av de mest framträdande inslagen i Patriams vinkelhus är installationen av avancerade, energieffektiva elsystem. Dessa system är utformade för att minska energiförbrukningen och optimera användningen av el i byggnaden. Genom att använda LED-belysning, energisnåla vitvaror och avancerade styrsystem kan energiförbrukningen minimeras avsevärt​.

Elektriker i Stockholm spelar en avgörande roll i att implementera dessa hållbara energilösningar. Genom att installera energieffektiva elsystem och integrera smarta hemteknologier, hjälper de till att maximera fastighetens energieffektivitet och komfort för de boende​.

Smarta hemteknologier

Utöver energieffektiva elsystem, integreras även smarta hemteknologier i Patriams vinkelhus. Dessa teknologier inkluderar automatiserade system för belysning, värme och säkerhet som kan styras via mobilappar. Genom att ge de boende möjlighet att fjärrstyra och övervaka sina hem, kan energianvändningen optimeras ytterligare​.

Samarbetet bakom projektet

Projektet är ett resultat av nära samarbete mellan olika aktörer, inklusive Patriam och totalentreprenören MVB. Valet av MVB som totalentreprenör för Vinkelhuset markerar ett viktigt steg i Patriams strävan att skapa hållbara och attraktiva hem. ”Med MVB

gedigna erfarenhet och kompetens inom byggbranschen och Patriams expertis av högkvalitativa bostäder är vi på Patriam övertygade om att projektet kommer att genomföras med hög kvalitet och professionalism,” säger Fredrik Andrén, Affärsutvecklingschef på Patriam.

Erik Carmestedt, arbetschef på MVB, uttrycker stolthet över att vara en del av detta projekt: "Vi ser fram emot att vara med och bidra till att skapa en attraktiv bostadsmiljö på Lilla Essingen"​.

Projektets utformning och vision

Patriams vinkelhus erbjuder enastående panoramautsikt över Mälaren och Stockholm, vilket ger de boende en unik plats att bo och leva på. Trots den naturnära och avskilda miljön på Lilla Essingen ligger Vinkelhuset endast en kort promenad eller cykeltur från centrala Stockholm, vilket ger de boende en perfekt balans mellan stadsliv och avkoppling​.

De fjorton lägenheterna i Vinkelhuset är ovanligt generösa till ytan och flertalet har en separat uthyrningsdel. Två lägenheter högst upp i huset har egna takterrasser. Varje rum har formgetts med stor omtanke om hur det kommer att användas och bebos. Alla fönster är placerade för att ge den bästa utsikten. De sociala delarna och balkongerna vänder sig mot vattnet och solnedgången. De stora sovrummen har en egen avdelning med walk-in closet och badrum i fil​.

Fasadernas dominerande material är ljust tegel, vilket harmoniserar med övrig bebyggelse och färgskala på Lilla Essingen. Byggnaden är utformad som en hästsko med en innergård som riktar sig mot vattnet, vilket ger en lugn och privat boendemiljö.

Framtidsvision och hållbarhet

Patriams vinkelhus på Lilla Essingen representerar en ny era av hållbart byggande. Genom att kombinera energieffektiva elsystem med smarta hemteknologier strävar projektet efter att skapa bostäder som är både bekväma och miljövänliga. Detta projekt är ett lysande exempel på hur framtidens hållbara boende kan se ut, tack vare det hårda arbete och den tekniska expertis som elektriker och andra nyckelpersoner bidrar med.