Hemsö och Kunskapsskolan satsar på skolmiljön i Nacka

Kunskapsskolan Nacka. Bild: Hemsö

Hemsö och Kunskapsskolan har ingått ett nytt 15-årigt hyresavtal för om- och tillbyggnad av 1 000 kvadratmeter på Kunskapsskolans befintliga skola i Finntorp, Nacka.

Tillbyggnaden omfattar 1 000 kvadratmeter och förväntas ge plats för ytterligare 70 elever. Med denna utökning kommer Kunskapsskolan att kunna utöka sin verksamhet från årskurs 6-9 till att inkludera årskurs F-9 för totalt 480 elever.

Projektet inkluderar inte bara tillbyggnaden utan även en ombyggnad av skolan och en omfattande upprustning av skolgården.

Liv Ödman, projektutvecklare på Hemsö, uttrycker sin glädje över det fortsatta samarbetet med Kunskapsskolan och betonar vikten av att möta deras behov av expansion samt bidra till nya skolplatser i centrala Nacka.

Sara Hillefors, tillförordnad rektor på Kunskapsskolan Nacka, kommenterar entusiastiskt de förväntade förbättringarna, inklusive en förbättrad skolgård, egen idrottslösning med omklädningsrum, förbättringar i klassrummen och nya ytskikt med ljuddämpande material. Hon ser fram emot att välkomna yngre elever och anser att detta kommer att vara en stor uppgradering för både nuvarande elever och medarbetare på skolan.

Projektet strävar efter att miljöcertifiera byggnaden enligt Miljöbyggnad Guld för energianvändning.

Starten för projektet beräknas vara i december 2023, och Kunskapsskolan planerar att ta över de nybyggda och renoverade lokalerna i augusti 2025.