Byggnadsnämnden i Solna godkänner nya bygglov

Foto: Artem Labunsky/Unsplash

Bygglov för två bostadshus i Bagartorps centrum

Byggnadsnämnden i Solna har godkänt en ansökan om bygglov från Bostadsstiftelsen Signalisten rörande att i Bagartorps centrum uppföra två hus med 17 respektive 9 våningar. Tillsammans ger detta ca 126 lägenheter om 1 till 4 rok. Husen planeras med s.k. levande bottenvåningar innehållande olika typer av service. – Detta ger nya bostäder i kollektivtrafiknära läge, en välkomnande entré från Ulriksdals station in i Bagartorp och ett utökat serviceutbud, säger Torsten Svenonius M, ordförande i byggnadsnämnden.

Bygglov för idrottsplats i Järvastaden

Byggnadsnämnden i Solna har beslutat att bevilja bygglov för att i Järvastaden mellan Gunnarbovägen och järnvägen anlägga en idrottsplats. Inom idrottsplatsen ryms tre fotbollsplaner; en fullstor 11-spelsplan, en 9-spelsplan och en 7- spelsplan. Därtill två planer för spontanidrott. Inom området skall även en huvudbyggnad för omklädning, mindre byggnader för stödjande funktioner och ett bullerplank uppföras. – Detta ger ett angeläget tillskott av fotbollsplaner i ett läge som givet närheten till järnvägen är svår att utnyttja och skapar samtidigt en bra koppling mellan Järvastaden och den omgivande naturen, säger Torsten Svenonius M, ordförande i byggnadsnämnden.

Granskning kring området vid Dalvägen

Byggnadsnämnden i Solna har beslutat att genomföra granskning av en detaljplan för kv Farao m fl, i anslutning till Dalvägen. Detta är en del i att utveckla området kring Solna station till en effektiv, attraktiv och trygg kollektivtrafikknutpunkt. Trafiken till Arenastaden flyttas till en ny gata utmed spåren vilket innebär att Dalvägen kan sänkas och ansluta som gångstråk till ett nytt stationstorg vid Solna station. Väster om det nya stationstorget, vid Dalvägen, tillkommer bostäder och kontor. - Den nya anslutningen möjliggör att ge den södra uppgången vid Solna Station ett jättelyft såväl visuellt som funktionellt, säger Torsten Svenonius (M), ordförande i byggnadsnämnden.